середа, 10 жовтня 2018 12:57

Будуть захоплювати церкви: бойовики залякують донеччан

Будуть захоплювати церкви: бойовики залякують донеччан
Донеччан залякують чутками про репресії української влади проти церков МП. Хоча самі бойовики погрожують священникам та викликають їх на допити. На фото - зруйнований під час обстрілів храм у Донецьку.

Бойовики залякують донеччан чутками про те, що українська влада буде штурмувати церкви Московського патріархату.

Мовляв, хочуть, аби парафії очолили священики Київського патріархату, повідомляє координатор "Інформаційного супротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Агентура МГБ ДНР поширює серед жителів окупованих територій чутки про "насильницьку заміну" священослужителів Святогірської лаври (УПЦ МП міста Святогірськ Донецької області) на священиків УПЦ КП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріархат готовий до провокацій – історик

Також, за версією МГБ ДНР, українською владою нібито готуються масові захоплення церков УПЦ МП силами "радикальних активістів і представників УПЦ КП". Одночасно в Донецьку бойовики поширюють чутки серед місцевого населення, що на Покрову "штурмовики УПЦ КП "підуть на штурм Київської Лаври", - йдеться у повідомленні.

Тим часом у ДНР заборонили діяльність Свідків Єгови та погрожують закрити усі церкви, які не пройдуть так звану "перереєстрацію". Від неї звільнили тільки представників православної церкви Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Будуть захоплювати церкви: бойовики залякують донеччан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі