середа, 29 червня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники пояснили, чому Путін гатить ракетами по цивільних

Британські розвідники пояснили, чому Путін гатить ракетами по цивільних
Росіяни продовжать ракетні обстріли по Україні. Фото: Генштаб

Росія продовжуватиме завдавати ударів, намагаючись перешкодити постачанню українських фронтових сил.

Дефіцит у Росії більш сучасної високоточної ударної зброї призведе до нових жертв серед цивільного населення. Про це повідомили в Міноборони Великої Британії у Twitter.

Існує реальна ймовірність, що ракетний удар по Кременчуцькому торговому центру 27 червня мав на меті вразити сусідній інфраструктурний об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ успішно контратакували ворога під Херсоном. Звільнили два села – ISW

Неточність російських ударів на великій відстані раніше призвела до масових жертв серед цивільного населення. У тому числі на залізничному вокзалі Краматорська 9 квітня.

Російські планувальники погоджуються на високий рівень шкоди, коли відчувають військову необхідність для удару по цілі.

"Російські війська продовжують поступово просуватися у своїх зусиллях з оточення міста Лисичанська. З 25 червня 2022 року російські війська просунулися ще на 2 км біля Лисичанського нафтопереробного заводу, на південь від міста", – додали у розвідці.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по Кременчуку. Поцілили у ТРЦ "Амстор". У торговому центрі працювали усі магазини та відділи, перебували сотні цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, 60 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники пояснили, чому Путін гатить ракетами по цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі