субота, 01 жовтня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Донбасі: Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ

Бої на Донбасі: Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ
Збройні сили України тримають оборону та відбивають ворожі атаки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти не полишають спроб просунутися у Донецькій області. Збройні сили України тримають оборону та відбивають ворожі атаки.

Минулої доби, 30 вересня, відбили їх неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 1 жовтня.

Відпрацьовує по ворогу і наша авіація. Минулої доби завдала 11 ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін кидає в Україну ледь підготовлених курсантів військових училищ

"Підтверджено ураження опорного пункту противника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Наші підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА та вертоліт Ка-52", – йдеться у зведенні.

Ракетні війська й артилерія минулої доби уразили 11 пунктів управління різного рівня і вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки.

Також вогнем накрили ще 14 військових об'єктів ворога. Серед них склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьби та розвідки.

Збройні сили України, ймовірно, повністю оточать чи візьмуть під контроль місто Лиман Донецької області протягом наступних 72 год. Такий прогноз дає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Лиман є стратегічно важливим містом для подальшого контрнаступу ЗСУ на територію Луганської області.

30 вересня стало відомо, що ЗСУ звільнили від російських загарбників селище Ямпіль на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Донбасі: Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі