пʼятниця, 10 грудня 2021 22:35

Більшість українців за прямі переговори з Росією щодо Донбасу - опитування

Більшість українців за прямі переговори з Росією щодо Донбасу - опитування
56% українців підтримують переговори з Росією. Фото: Рейтинг

Понад 50% українців вважають, що Україна має сісти за стіл переговорів із Росією.

56% виступають за такі прямі переговори, де обговорюватимуть питання врегулювання конфлікту на Донбасі, 41% українців — проти, повідомили соціологи групи "Рейтинг".

Політичні експерти, політтехнологи заявляють, що такі цифри не зовсім чітко відображають реальну картину.

"Якби соціологи групи "Рейтинг" поставили ще одне питання про те, що саме має обговорюватися на цих переговорах, то результати нас точно порадували б. Отримані відповіді не відповідали б примирливим намірам Володимира Зеленського та інтересам Володимира Путіна. Впевнений у цьому майже на 100%", — наголосив політичний експерт Михайло Бесараб.

"Опитування гурту "Рейтинг" учора з'явилося у телевізорі олігарха Ігоря Коломойського, а сьогодні в інтернеті. Офіс президента намагається нав'язати думку, що більшість українців є за прямі переговори з Путіним. Саме так, як хоче Зеленський. Той самий Володимир Зеленський, якого, за даними того ж таки "Рейтингу", підтримує лише 25% виборців. Щось на Банковій із математикою зовсім погано", – зазначив журналіст та політтехнолог Володимир Горковенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців хочуть візовий режим із Росією

Згідно цьому опитуванню 48% українців вважають Білорусь ворожою країною. Росію вважають ворожою 72% опитаних. Найбільшими союзниками опитані назвали Канаду, Литву, Польщу, Велику Британію, США й Туреччину.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців за прямі переговори з Росією щодо Донбасу - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі