неділя, 25 грудня 2022 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика колона техніки РФ рушила на Запоріжжя – Андрющенко

Велика колона техніки РФ рушила на Запоріжжя – Андрющенко
Колона ворожої техніки рушила на Запоріжжя для підсилення двох напрямків. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупанти підсилюються на Бердянському та Мелітопольському напрямках в Запорізькій області.

Через окупований Маріупольський район Донецької області з боку Росії пройшла велика кількість військової техніки окупантів у напрямку Бердянська й Мелітополя. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram 25 грудня.

Колони деформувалися частково з місця базування у селі Агробаза, де окупанти перебували з моменту відступу із Херсона, написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула в Україну сотні силовиків Росгвардії – спротив

За його даними, частину військової техніки і живої сили окупантів, включно із частинами тилового забезпечення, які базувалися в селі Урзуф, перекинули на Мангуш Донецької області й додали до складу колон, сформованих у Маріуполі й Агробазі.

Частину живої сили на вантажівках із причіпними гарматами малого калібру пересунули з Урзуфа дорогою під морем у бік Бердянська.

"Додаткові підрозділи прибули з Росії. Розселення відбулося в районі так званих "Кам'янських дач" під прикриттям великої кількості цивільних громадян", – уточнив радник мера.

Російські військові називають 25 грудня імовірною датою наступу ЗСУ на всій лінії зіткнення від Василівки Запорізької області до Вугледара Донецької області, за даними ЗМІ.

Мешканцям тимчасово окупованих районів Запоріжжя росіяни заборонили виходити з будинків і "погрожують розстрілом" порушникам комендантської години.

Зараз ви читаєте новину «Велика колона техніки РФ рушила на Запоріжжя – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі