субота, 19 грудня 2020 09:26

Бойовики обстріляли українців із мінометів та гранатометів

Бойовики обстріляли українців із мінометів та гранатометів
Бойовики 5 разів порушили режиму припинення вогню. Фото: ngu.gov.ua

18 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики 5 разів порушили режиму припинення вогню.

Поблизу Водяного на Приазов'ї, збройні формування РФ відкривали вогонь в бік наших позицій з мінометів 120-го калібру. Також вдруге за кілька тижнів вдалися до дистанційного мінування українських позицій. Окупанти закинули 12 заборонених мін ПОМ-2, використавши ПКМ-1, повідомляють в штабі ООС.

Тричі противник порушив режим тиші неподалік Авдіївки. Спершу застосували ручний протитанковий та підствольний гранатомети, а згодом – стрілецьку зброю.

На решті ділянок лінії розмежування ситуація залишається спокійною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі гатили з мінометів і гранатометів

"Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога", - кажуть у штабі.

Від початку поточної доби, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

На Донбасі минулої доби, 17 грудня, російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню. Стріляли біля Водяного, Авдіївки, Верхньоторецького та Широкиного із артилерійських систем 122-го калібру, мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем, стрілецької та снайперської зброї.

Внаслідок обстрілу снайпера один український воїн отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли українців із мінометів та гранатометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі