пʼятниця, 19 травня 2017 23:14

Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста

Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста
Співробітники Червоного Хреста привезди на Донбас гуманітарку. Фото: Фейсбук

На Донбасі бойовики обстріляли співробітників місії Міжнародного комітету Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Під час планової роздачі продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території, непідконтрольній уряду України, проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного комітету Червоного хреста. Кілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба в зоні АТО: 24 обстріли

"Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснено НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки і страху серед місцевого населення і представників МКЧХ", - наголосили у штабі.

Для забезпечення гуманітарної акції Червного Хреста ЗСУ надали письмові гарантії безпеки. З боку збройних формувань ОРДО таких гарантій надано не було.

За добу бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціям українських військових. Використовували заборонене важке озброєння.

Також бойовики обстріляли автомобіль з мирними жителями, які їхали з Мар'їнки до Красногорівки.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі