четвер, 07 грудня 2017 09:55

Бойовики масово покидають позиції: експерт пояснив причини

Бойовики масово покидають позиції: експерт пояснив причини
Бойовики тікають через низькі виплати і ставлення командування. Фото: РБК-Украина

У терористичних ЛДНР після кожної видачі місячного грошового забезпечення з лав корпусу йде приблизно в 3-5 разів більше особового складу, ніж надходить на службу за той же період.

Про це розповів координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, на своїй сторінці в Facebook.

За словами експерта, основні причини скорочення через розчарування бойовиків та низьку оплачуваність "роботи".

"Ідейні бойовики (2017 року - абсолютна меншість з усієї кількості) - розчарувалися в політиці, що проводиться керівництвом ДНР і РФ. По суті нічого з обіцяного так і не втілилося в реальності - не тільки не відбулося входження до складу РФ, але і не налагоджені тісні економічні та політичні взаємини, а доля жителів невизнаних Придністров'я чи Абхазії для багатьох не представляється привабливою", - розповів Тимчук.

Для "матеріально мотивованих" бойовиків не вистачає грошового забезпечення у розмірі 15 тис. рублів (6 тис. грн).

"Існують ще так звані "бойові", преміальні, так що заробіток теоретично повинен бути істотно більшим. Однак постійні затримки фінансових надходжень на ці виплати з РФ, разом з махінаціями і злодійством командирами частин і підрозділів даних грошових коштів, роблять такі виплати рідкісними", - розповів він.

Крім того, багатьох не задовольняє те, що можна не тільки отримати каліцтва, але і виявитися в числі "вантажу 200", тоді як юридична відповідальність ДНР перед отриманням каліцтва фактично існує тільки на папері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість вагонів сміттєві баки" - окупанти зайнялися перекваліфікацією підприємств

"Частими є випадки дезертирства в зв'язку зі ставленням командування до особового складу, поборами з заробітної плати, відсутністю постачання і звільнень. Також причиною можуть бути порушення умов контракту з боку командування корпусом: звільнення убитих, поранених і полонених заднім числом, списування втрат на порушення техніки безпеки або самогубство з метою приховування фактів бойових втрат", - зауважив Тимчук.

Навесні цього року більше як половину особового складу 100-ї окремої мотострілкової бригади залишили розташування частини.

У свою чергу, українські військові у зоні проведення АТО на Донбасі отримають одноразові грошові премії. Премію у розмірі 5 тис. грн отримають ті, хто був на 1-й лінії. Тим, хто був на 2-лінії передбачена премія - 3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики масово покидають позиції: експерт пояснив причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі