субота, 02 березня 2019 09:45

Бойовика ДНР заочно засудили

Бойовика ДНР заочно засудили
Чоловіка засудили до 12 років арешту Фото: Народна правда

Одного з бойовиків незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР винесли вирок заочно у Житомирі.

Жителя Донбасу засудили до 12 років арешту, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в Facebook.

"У четвер, 28 лютого 2019 року, Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок, яким 33-річного чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 2583, ч. 2 ст. 260 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

У суді представили докази щодо добровільного перебування чоловіка протягом 2014-2016 років у складі незаконних збройних формувань. Він був у складі таких груп, як "1-ша окрема слов'янська мотострілкова бригада", "Окрема бригада спеціального призначення "Восток", "3-тя рота окремого батальйону спеціального призначення "Патріот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки "Градів" мають бойовики на Донбасі

"Керуючись принципом невідворотності покарання за скоєння тяжкого та особливо тяжкого злочинів, у зв'язку з переховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території України та за її межами, судом прийнято рішення про проведення спеціального досудового розслідування та судового провадження (за відсутності обвинуваченого)", - вказано у повідомленні.

На Донбасі протягом минулої доби бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню, тричі з яких застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Один український воїн був поранений.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика ДНР заочно засудили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі