понеділок, 11 травня 2020 14:28

Бойовики на Донбасі не пропускали і залякували спостерігачів ОБСЄ

Бойовики на Донбасі не пропускали і залякували спостерігачів ОБСЄ
Представництво США в ОБСЄ вимагає від Росії та пов'язаних із нею сил дозволити повний та безперешкодний доступ для спостерігачів на всю територію України. Фото: twitter.com/usosce

Незаконні збройні формування на Донбасі залякували та затримували п'ять спостерігачів місії ОБСЄ на Донбасі. Згідно з повідомленнями, це відбулось 8 травня.

Біля Горлівки спостерігачі проводили спостереження з використанням невеликого дрону, щоб оцінити повідомлення про нещодавні руйнування в регіоні. Про цей політ було заздалегідь повідомлено, пише "Голос Америки".

Чотири озброєні особи, троє з яких були з рушницями, зупинили патруль і затримували майже три години. Заявили представникам ОБСЄ, що ті не мали дозволу оперувати дроном у цьому регіоні. Не дозволяли членам місії зайти до автомобілів та поїхати. Потім ще троє озброєних осіб із пістолетами приїхали в мінібусі та цивільній машині. Вимагали у спостерігачів зробити копії документів. Членів місії відпустили більш ніж за дві години після затримання, йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Представництво США в ОБСЄ виступило із закликом до Росії та пов'язаних із нею сил дозволити повний та безперешкодний доступ для спостерігачів ОБСЄ на всю територію України, включно з Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики відмовляються спілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ – забороняють бойовики

За минулу добу, 10 травня, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, троє – бойове травмування.

Українські військовослужбовці жорстко відповіли ворожим підрозділам. За даними розвідки, п'ять російських окупантів зазнали поранень, повідомили в штабі ООС.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі не пропускали і залякували спостерігачів ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі