четвер, 02 червня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас триває: останні новини з передової

Битва за Донбас триває: останні новини з передової
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни не ведуть активних бойових дій. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донецькому напрямку противник продовжує обстріл позицій українських військ вздовж усієї лінії зіткнення з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Лиманському напрямку ворог вів бойові дії в напрямку населеного пункту Райгородок, зазнав втрат і відійшов, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 2 червня.

"На Слов'янському напрямку основні зусилля ворог зосередив на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки й створенні умов для відновлення наступу. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Довгеньке, Курулька, Вірнопілля та Долина", - ідеться в повідомленні.

На Сіверськодонецькому напрямку російські окупанти ведуть штурмові дії в місті Сіверськодонецьк на Луганщині. За підтримки вогню мінометів ворог безуспішно проводив штурм у напрямку населених пунктів Боброве й Устинівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили про ситуацію на півдні країни

"На Бахмутському напрямку противник також веде штурмові дії в населеному пункті Комишуваха з метою взяття під контроль міста. Має частковий успіх, бої тривають. Вів штурм у напрямках населених пунктів Нагірне та Білогорівка, у результаті завданого вогневого нашими підрозділами ураження відійшов", - звітує Генштаб.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках росіяни не ведуть активних бойових дій. Обстрілюють українські війська з артилерії та мінометів у районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Успенівка, Вугледар, Новосілка й Оріхів. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує інженерне обладнання зайнятих рубежів. Здійснює поповнення запасів.

Концентрація окупантів на захопленні Сіверськодонецька та загалом Донбасу створює вразливі місця для Росії у важливій Херсонській області, де триває контрнаступ українських сил. Херсонщина є критично важливою територією, бо це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас триває: останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі