четвер, 26 травня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з передової

Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з передової
Генштаб повідомив останні новини зі східного фронту. Фото: Оперативне командування "Захід".

На Донецькому та Луганському напрямках російський ворог не припиняє штурмувати населені пункти.

Головні зусилля противник зосередив на взятті під повний контроль Лимана й спробах покращити тактичне положення поблизу Сіверськодонецька та Авдіївки, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 26 травня.

"Ворог активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Залучив артилерію та штурмову авіацію по позиціях наших підрозділів і цивільній інфраструктурі регіону", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу окупанти на Донбасі обстріляли більше 40 населених пунктів

Ворог намагається закріпитися в районі Сіверськодонецька. Штурмував у напрямку населеного пункту Устинівка, однак успіху не мав.

На Бахмутському напрямку тривають бойові дії. Противник "безрезультатно намагався наступати" в районах Комишувахи, Липового й Нагірного. На Авдіївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районах Красногорівки, Кам'янки, Авдіївки та Пісків, успіху не мали, додали в Генштабі.

Так звана велика битва за Донбас може стати останнім великим наступом Росії в Україні. У військ країни-агресорки немає надійного постачання техніки й нормальних бійців, на відміну від України, за даними ЗМІ.

Якщо найближчим часом окупанти не досягнуть значних успіхів, війна може зайти в глухий кут, а битва за Донбас стане їхнім останнім великим наступом, зазначило видання.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі