неділя, 09 травня 2021 13:40

Більше 25 тисяч: ОБСЄ порахувала порушення тиші від початку перемир'я на Донбасі

Більше 25 тисяч: ОБСЄ порахувала порушення тиші від початку перемир'я на Донбасі
У Донецькій області зафіксували 663 порушення "тиші", зокрема 104 вибухи. Фото: прес-служба ООС

777 порушень режиму припинення вогню на Донбасі зафіксувала спеціальна моніторингова місія ОБСЄ протягом 7 травня.

Більшість порушень були в Донецькій області, заявили у звіті Моніторингової місії ОБСЄ від 8 травня.

У Донецькій області зафіксували 663 порушення "тиші", зокрема 104 вибухи. Більшість із них сталися біля непідконтрольних населених пунктів Спартак, Петрівська та на південь від Донецької фільтрувальної станції. 6 травня місія ОБСЄ зафіксувала 160 порушень на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські й українські кораблі тренуються у Чорному морі, а росіяни вставляють палки в колеса

Водночас, у Луганській області були 144 порушення режиму припинення вогню, серед яких 7 вибухів. Експерти кажуть, що більшість порушень сталися неподалік непідконтрольного Луганська і вони пов'язані з навчаннями з бойової стрільби.

У місії стверджують, що це є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016-го. Воно забороняє навчання з бойової стрільби в зоні безпеки. Всього від початку "перемир'я" 27 липня 2020 року й до вечора 7 травня ОБСЄ нарахувала 25 621 порушення "тиші" на Донбасі, серед яких: 8 203 вибухи, 3 307 невизначених боєприпасів у польоті, 206 спалахів дульного полум'я, 86 освітлювальних ракет і 13 819 черг та пострілів.

8 травня російські війська в районі проведення операції Об'єднаних сил дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок цього наші захисники та цивільне населення не зазнали втрат. Окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру поблизу селища Південне. Два рази збройні формування Росії обстрілювали із мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї в районі Авдіївки та один раз – біля Опитного.

Зараз ви читаєте новину «Більше 25 тисяч: ОБСЄ порахувала порушення тиші від початку перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі