понеділок, 01 жовтня 2018 15:31

Бійці ООС відпрацьовують "заспокійливим-12,7" по бойовиках на Луганщині
4

На Луганщині поблизу Трьохізбенки українські воїни використовують великокаліберний кулемет ДШК, який називають "Заспокійливе-12,7".

Зброя відрізняється простотою конструкції, надійністю та ефективною роботою, передає штаб ООС.

"Ми, військовослужбовці Об'єднаних сил, чітко виконуємо міжнародні домовленості, і кулемет ДШК залишається одним із найбільших калібрів, дозволений для використання. Та його калібр 12,7 мм у поєднанні з нашим професіоналізмом дає зовсім непоганий результат під час вогневого "спілкування" із російськими окупантами", – зауважив кулеметник Сергій.

Бійці ООС на луганщині відпрацьовують із ДШК калібром 12,7 заспокоюють бойовиків
Фото: facebook
Бійці ООС на луганщині відпрацьовують із ДШК калібром 12,7 заспокоюють бойовиків
Бійці ООС на луганщині відпрацьовують із ДШК калібром 12,7 заспокоюють бойовиків
Бійці ООС на луганщині відпрацьовують із ДШК калібром 12,7 заспокоюють бойовиків

Крім того, Сергій і помічник Роман розповіли, що на рахунку їхньої "Дашки" знищення мінімум 2 бронетранспортерів, кількох вантажівок, десятка кулеметних розрахунків і чимало живої сили противника.

"Використовуємо "Заспокійливе-12,7" у тих випадках, коли є пряма загроза українським військовослужбовцям чи мирному населенню. Як правило, після наших перших пострілів ворог припиняє стріляти і негайно запрошує до режиму припинення вогню. Також наша великокаліберна зброя добре заспокоює снайперів. Адже після кількох наших черг по їхньому "лежбищу" там навіть травинка не росте!" – пояснив помічник навідника кулемета Роман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів, які загинули у вересні на Донбасі

Військові зазначають, що до позитивних характеристик кулемету відноситься те, що його можна швидко перенести на іншу позицію та за дуже короткий час підготувати до бою. Він успішно працює у пилу, під дощем чи снігом.

"Наша "Дашка" вже побувала на багатьох ділянках лінії розмежування і зараз має не зовсім товарний вигляд. Проте я її ні на що не проміняю. Коли ж ми переможемо, мрію почистити та підфарбувати свій ДШК, а потім разом із ним побувати на параді українських військ у Луганську, Донецьку та Сімферополі", – поділився планами кулеметник Сергій.

У зоні ООС українські бійці спільно з авіарозвідкою "потріпали" проросійського бойовика. Від аеророзвідки залежить не тільки кількість зібраної інформації про супротивника, але і те, чи буде противник стріляти в нашу сторону.

Зараз ви читаєте новину «Бійці ООС відпрацьовують "заспокійливим-12,7" по бойовиках на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі