середа, 26 лютого 2020 17:31

Без закріплення "особливого статусу" Донбасу зустрічі в "нормандському форматі" не буде - Лавров

Без закріплення "особливого статусу" Донбасу зустрічі в "нормандському форматі" не буде - Лавров
Зустріч може відбутися "після виконання рішень попереднього саміту". Фото: росЗМІ

Новий саміт в "нормандському форматі" може відбутися після виконання рішень попереднього саміту, а саме закріплення в законодавстві України "особливого статусу Донбасу".

Заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не чув про те, що через місяць планують зустріч міністрів "нормандського формату". Наші колеги кажуть, що потрібно вже у квітні призначити черговий саміт, ми довели до них нашу дуже чітку позицію: ми будемо розмовляти про терміни наступного саміту, тільки коли, по-перше, буде виконано все те, про що говорили в Парижі, включаючи нормалізацію на землі і розмінування, і політичні питання, пов'язані з "формулою Штайнмаєра" і закріпленням аспектів особливого статусу (Донбасу) на постійній основі в законодавстві України", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чому Кремль змінив "смотрящего" за Україною

Другою вимогою він назвав підготовку і підписання проєкту підсумкового документа.

"Щоб не було знову вже в ході саміту спроб руйнувати досягнуті домовленості".

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що глави МЗС чотирьох країн планують зустріч для підготовки зустрічі в "нормандському форматі". За його словами, така зустріч може відбутися "десь через місяць".

Зараз ви читаєте новину «Без закріплення "особливого статусу" Донбасу зустрічі в "нормандському форматі" не буде - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі