субота, 15 лютого 2020 14:59

У квітні може не відбутися зустріч "нормандської четвірки"

У квітні може не відбутися зустріч "нормандської четвірки"
Пристайко заявив, що зараз узгоджують дату переговорів. Фото: МЗС

Зустріч у "нормандському форматі" може не відбутися у квітні, як це було попередньо заплановано.

У Мюнхені не відбудеться нормандської зустрічі на рівні міністрів, хоча таку можливість обговорювали, заявив журналістам міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Громадське".

Проходять двосторонні переговори між міністрами для узгодження позиції. Пристайко мав зустріч із німецьким колегою Гайко Маасом.

"Головна мета цих переговорів — зустріч лідерів нормандської четвірки в квітні", - наголосив глава МЗС України.

Він переконаний, що зустріч однозначно відбудеться, це лише питання часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це план Кремля": Порошенко прокоментував скандальний документ Мюнхенської конференції

"Лідери нормандської четвірки мають зустрітися. Можливо, це буде не в квітні, а пізніше. Нам важливо, щоби були домовленості, яких вони зможуть досягти", - додав Пристайко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у тому, аби зустріч лідерів у нормандському форматі відбулася у квітні 2020 року.

Президент України Володимир Зеленський розчарований тим, що про Україну у звіті Мюнхенської конференції безпеки згадали лише 8 разів. Він вважає, що світ почав завчасно заспокоюватись та "забувати про війну в Європі". Про це заявив 15 лютого під час виступу на конференції в Мюнхені.

Зараз ви читаєте новину «У квітні може не відбутися зустріч "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі