субота, 15 лютого 2020 13:34

Це війна не в Україні, а в Європі: Зеленський зробив заяву на Мюнхенській конференції

Це війна не в Україні, а в Європі: Зеленський зробив заяву на Мюнхенській конференції
Президент України Володимир Зеленський виступив на конференції з безпеки в Мюнхені. Фото - ОПУ

Президент України Володимир Зеленський розчарований тим , що про Україну у звіті Мюнхенської конференції безпеки згадали лише 8 разів.

Він вважає, що світ почав завчасно заспокоюватись та "забувати про війну в Європі". Про це заявив 15 лютого під час виступу на конференції в Мюнхені.

"Я хочу звернути увагу: не зовсім коректно говорити "війна в Україні". Це – війна в Європі. І вона разом з анексією Криму вже триває стільки ж, як і Друга світова, уявіть собі!", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це план Кремля": Порошенко прокоментував скандальний документ Мюнхенської конференції

Наголосив, що його турбує зменшення уваги до російсько-українського конфлікту.

"Це, скажу відверто - небезпечна тенденція. Ми розуміємо, що сьогодні на планеті є чимало гострих проблем і гарячих конфліктів. Але жодне питання не може втрачати актуальність, допоки його не буде вирішено остаточно", - наголосив Зеленський

Президент додав, що вважатиме вирішенням конфлікту той момент, "коли до нас повернуться наші люди і наші території – ми говоримо і про Донбас і про Крим".

У день відкриття 56 Конференції з питань безпеки у Мюбнхені поширили план припинення війни в Україні. Документ, створювали міжнародні організації у співпраці з Росією. Згадок про російську агресію там уникають. Натомість пропонують Україні відновити співпрацю з РФ без повернення Криму. МЗС України план засудило і заявило, що текст не відповідає офіційній позиції держави. Організатори згодом визнали, що на сайті документ опинився випадково і текст звідти прибрали.

Зараз ви читаєте новину «Це війна не в Україні, а в Європі: Зеленський зробив заяву на Мюнхенській конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі