вівторок, 02 квітня 2019 12:49

Авіація та групи порятунку: ЗСУ провели видовищні навчання на Донбасі

Авіація та групи порятунку: ЗСУ провели видовищні навчання на Донбасі
ЗСУ провели тренування пошуково-рятувальних підрозділів в зоні ООС. Фото: BBC.com

Українські військові провели масштабні тренування пошуково-рятувальних підрозділів з авіацією і наземними групами порятунку.

Навчання відбулися на одному з аеродромів Донбасу. Відповідне відео розмістили на Facebook-сторінці спільноти "Операція об'єднаних сил".

"Ми провели тренування з порятунку екіпажів у нештатних ситуаціях разом із аварійно-рятувальною командою групи забезпечення польотів. Так була зімітована відмова гідравлічної системи вертольоту, евакуація з парашутом. Далі до тренування приступила група порятунку: вони провели заходи із першої медичної допомоги, підготовки місця для посадки авіації", - розповів один із військовослужбовців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна ремонтує військові літаки Індонезії

Навчання провели, бо постійно зростає інтенсивність польотів авіації в районі проведення ООС. Через специфіку завдань, які виконують військові, збільшується і рівень небезпеки, тому підготовка пошуково-рятувальних сил особливо важлива.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного проводять навчання за програмою "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" (JMTG-U). Навчання проводять на тактичних полігонах Львівщини в умовах, максимально наближених до реальних.

Зараз ви читаєте новину «Авіація та групи порятунку: ЗСУ провели видовищні навчання на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі