субота, 28 січня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атакують просто в лоб" – офіцер ЗСУ розповів подробиці боїв на Донбасі

"Атакують просто в лоб" – офіцер ЗСУ розповів подробиці боїв на Донбасі
Окупанти наступають хвилями, абсолютно не зважаючи на втрати. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти атакують ЗСУ на Донбасі просто в лоб. Наступають хвилями, абсолютно не зважаючи на втрати.

Намагаються розрізати наше угруповання між Сіверськом та Бахмутом, а Вугледар вони просто рівняють із землею, заявив офіцер 54-ої бригади ЗСУ Олександр Афанасьєв в ефірі Апостроф ТV.

"Був випадок біля Кремінної, де вони намагалися потрапити на наші позиції в українській формі. Тому зараз знищується будь-який військовий, який іде з того боку, незалежно від того, в якій він формі", – заявив офіцер.

При цьому росіяни здаються в полон тільки, якщо у них зовсім немає виходу. Вони настільки просякнуті пропагандою, що не складають зброю добровільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Торкнувся офіцер й теми передачі західних танків Україні.

"Передача західних танків – це круто. Проте поки що головним постачальником танків є Росія. Зараз підійшла відремонтована техніка, яка була захоплена під час літнього наступу. Військові, які вміють працювати на радянських танках, легко навчаться воювати на західних. Сучасну техніку буде легше ремонтувати", – наголосив Афанасьєв.

За його словами, зараз у ЗСУ необхідна зброя є, але потрібно більше боєприпасів.

Росія прагне завершити окупацію Донецької і Луганської областей.

Туди окупанти нагнали 374 батальйони. Водночас, втрати російської армії на Донбасі в сім разів перевищують втрати Збройних сил України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. За його словами, росіяни вже стільки часу намагаються на цих напрямках досягти успіху, але у них нічого не виходить.

Зараз ви читаєте новину «"Атакують просто в лоб" – офіцер ЗСУ розповів подробиці боїв на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі