понеділок, 25 квітня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ виснажена Маріуполем і не може добитися прориву на Донбасі - британська розвідка

Армія РФ виснажена Маріуполем і не може добитися прориву на Донбасі - британська розвідка
Окупанти виснажені і не можуть досягти бажаного прориву. Фото: bbc.com

Рішення Росії взяти в облогу, а не атакувати маріупольський металургійний завод "Азовсталь" означає, що багато російських підрозділів залишаються закріпленими в місті й не можуть передислокуватися.

Оборона України Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів і знизила їхню боєздатність, повідомляє міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націлився на Одесу: Грозєв назвав головну мету Путіна до 9 травня

"Росія досягла незначних успіхів у певних областях після того, як зосередилася на повній окупації Донбасу. Без достатньої матеріально-технічної та бойової підтримки Росія ще не досягла значного прориву", - ідеться в повідомленні.

Міністерство оборони Росії запропонувало, щоб виплати компенсацій сім'ям убитих військовослужбовців контролювали військові, а не цивільні чиновники.

"Імовірно, це бажання приховати справжні масштаби втрат Росії від місцевого населення", - зазначає британська розвідка.

Російські загарбники продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Окупанти артилерією обстрілюють позиції наших військ.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ виснажена Маріуполем і не може добитися прориву на Донбасі - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі