середа, 09 серпня 2023 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви
Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Фото: pixabay.com

Протягом минулої доби ворог завдав чотири ракетних і 53 авіаційних ударів по Україні.

Здійснив також 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам, повідомив уранці 9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – ідеться у повідомленні ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Грем'ячки та Леонівки Чернігівської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Котлярівки Харківської області та Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Серебрянки, Спірного, Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали населені пункти Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог приховує втрати – найцікавіше з ранкового зведення Генштабу

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пінктів Краматорськ, Маркове, Кліщіївка, Північне та Нью-Йорк Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Сєверного та Первомайського Донецької області. Артилерійських обстрілів з боку РФ зазнали Авдіївка, Тоненьке, Соловйове, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар'їнському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Красногорівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Гостре, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Времівка, Благодатне, Старомайорське Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Старомайорське Донецької області та Левадне Запорізької області.

На Запорізькому напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них: Рівнопіль, Новодарівка, Ольгівське, П'ятихатки, Лобкове, Кам'янаське Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив авіаційні удари в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей.

Станом на 8 серпня кількість поранених внаслідок російських ударів по Покровську зросла до 81. Відомо про сімох загиблих людей. Серед загиблих ‒ п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий. Поранено загалом 39 цивільних, серед яких двоє дітей ‒ 2006 і 2012 років народження, а також 31 поліцейського, сімох працівників ДСНС та чотирьох військових.

7 серпня російські окупанти завдали двох ударів по центру міста Покровськ у Донецькій області з інтервалом у кілька хвилин. Пошкодили дев'яти та п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі