понеділок, 26 червня 2023 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW на картах показали, що відбувається на фронті
6

Збройні сили України в районі Бахмута розгромили підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу РФ, а також знищили російський плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Російська диверсійно-розвідувальна група 25 червня безуспішно намагалася перетнути міжнародний кордон Сумської області в районі Родіонівки.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Росіяни на фронті продовжили обмежені наземні атаки на північний захід від Сватового на тлі заяв про продовження українських наступальних дій уздовж лінії Сватове-Кремінна. Російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Берестового Харківської області.

ЗСУ 25 червня нібито завдали удару по Луганську крилатими ракетами Storm Shadow, заявили росіяни. Водночас в ISW не спостерігали візуального підтвердження того, що українські сили били вчора по Луганську.

Український Генштаб повідомив про значно більшу кількість наступальних операцій РФ поблизу Бахмута. Сили ворога невдало атакували на північний схід від Бахмута в районі Роздолівки; на північний захід від Бахмута в районі Григорівки та Міньківки; і на південний захід від Бахмута біля Іванівського.

ЗСУ скористалися збройним повстанням "вагнерівців" 23-24 червня, здійснивши низку контратак у районі міста-фортеці, зокрема на південний захід біля Курдюмівки і Кліщіївки; на північний захід від Бахмута біля Ягідного; а також на північний схід від Бахмута на лінії Васюківка-Роздолівка.

 Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
 Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
 Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
 Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
 Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: ЗСУ повідомили останні новини з передової

3-я окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ повідомила, що в районі Бахмута розгромила підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу та знищила російський плацдарм у невстановленому районі на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас, який пролягає на південний захід від Бахмута між Майорськом і Курдюмівкою.

Російська армія атакувала українські позиції на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Поблизу Мар'їнки за минулу добу відбулося 13 бойових зіткнень.

Геолокаційні кадри, опубліковані 24 і 25 червня, свідчать, що українські воїни дещо просунулися на північній околиці міста Донецьк, на південь від Авдіївки та між Пісками та Первомайським.

Чеченські підрозділи "Ахмат-Восток" і російський спецназ раптово відступили з Мар'їнки 24 червня. Подробиці цього відходу незрозумілі, але певний контингент "Ахмата" та інших спецназівців, можливо, вирушили з Мар'їнки до Ростовської області, щоб захистити РФ від збройного повстання "вагнерівців" 23-24 червня.

Російське джерело стверджувало, що війська РФ здійснили невдалі атаки поблизу околиць Вугледара.

Обмежені наземні атаки вздовж адміністративного кордону між західною Донецькою та східною Запорізькою областями відбувалися 25 червня з обох сторін. Окупанти безуспішно намагалися захопити втрачені позиції поблизу Новодарівки. Безуспішно атакували поблизу Макарівки та Золотої Ниви, тоді як ЗСУ просунулися поблизу Рівнополя та Приютного.

Російські та українські сили здійснили обмежені наземні атаки на заході Запорізької області 25 червня.

ЗСУ утримують позиції біля Антонівського мосту в Херсонській області. 24 червня російський блогер заявив, що біля Антонівського мосту точилися бої між російськими ВДВ і українськими військами.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Зокрема, бійці 3-ї окремої штурмової бригади показали, як нищили 57-му окрему гвардійську мотострілецьку бригаду РФ. Відео опублікували у неділю, 25 червня.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW на картах показали, що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі