пʼятниця, 02 червня 2017 10:59

93-тя бригада відбила 1,5 км "сірої зони" під обстрілами ворожої артилерії

93-тя бригада відбила 1,5 км "сірої зони" під обстрілами ворожої артилерії
Втрати серед особового складу з'єднання відсутні

Підрозділи 93-ї ОМБр, що виконують бойові завдання на луганському напрямку, просунулись у "сіру зону" на 1,5 км ближче до Бахмутської траси.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила 93-тя бригада.

"Бійці 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади, які виконують бойові завдання в районі проведення АТО, полыпшили своє тактичне становище. Просунувшись вперед на відстань близько 1,5 кілометра в так звану "сіру зону" ближче до Бахмутської траси, де облаштували нові позиції. Лінію фронту вдалося трохи вирівняти, а зайняття панівних висот дозволило краще контролювати противника та мати вигідні умови для оборони.

Просуванню вперед передували місяці копіткої роботи розвідувальних підрозділів. Вивчали місцевість та поведінку супротивника, особливості мінування ворогом цієї території, маршрути руху диверсійно-розвідувальних груп терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується перекинути на Донбас військовий ешелон - Тимчук

Після проведення підготовчих заходів та розмінування механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках зменшивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, та закріпилися. Створили систему добре укріплених та облаштованих опорних та спостережних пунктів.

Територію, звільнену та взяту під контроль військовослужбовцями 93-ї ОМБр, за Мінськими угодами мають передати Україні. Це зробили українські воїни під час ретельно підготовленої, добре спланованої та реалізованої операції.

Втрати серед особового складу з'єднання відсутні, попри те, що нові бойові позиції бригади постійно перебували й перебувають під вогнем артилерії. В окремих випадках - пропутінські сили навіть використовували самохідні гаубиці 2С7 "Піон" 203-міліметрового калібру. А також міномети 120- та 82-міліметрового калібру, гранатомети різних типів та систем, стрілецьку зброю", - додали в прес-службі 93-ї ОМБр.

Зараз ви читаєте новину «93-тя бригада відбила 1,5 км "сірої зони" під обстрілами ворожої артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі