вівторок, 24 липня 2018 00:15

"Соціальна активність важливіша за оцінки" - 13 висновків українки про навчання в США

Автор: http://womo.ua/
  13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі
13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі

Українка 13-річна Соня Рашкован рік живе з батьками в США і вчитися у звичайній американській школі.

За ці 12 місяців дівчина побачила, як відрізняється американський підхід до навчання від українського і зробила 13 висновків, пише womo.

1. Diversity – це не просто 56 національностей в школі, а розуміння і прийняття того, що діти і люди навколо різні. В нашій школі цим дуже пишаються. В школі ти вчишся дивитися на людину як на особистість, а не звертати увагу на те, що він виглядає по-іншому. Самовираження для американців дуже важливо.

2. Над самоідентифікацією потрібно працювати, а також розуміти її. Коли я прийшла на перший урок англійської, я очікувала заучування правил граматики або читання класичних романів. Але вчителька запитала, з чого складається наша особистість. Це була тема на цілу чверть.

3. Соціальна активність важливіше твоїх оцінок. З початкової школи дітей вчать працювати і допомагати своєму співтовариству До закінчення 12 класу кожен повинен отримати 75 годин допомоги для community. Навіть якщо всі оцінки відмінні, але немає 75 годин, то учень не зможе вступити в коледж.

4. Лідером може бути кожен, просто комусь потрібна допомога в усвідомленні цього. На World Studies (симбіоз історії, географії, економіки та політології) ми постійно грали в командні ігри, і кожен раз учитель призначав різних дітей капітанами команд.

Автор: http://womo.ua/
  13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі
13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі

5. Потрібно вчитися використовувати свої права. Кожен навчальний рік у школі проходить два види виборів: перші — в шкільну раду самоврядування, а другий — в шкільне самоврядування району. Перед початком голосування всім кажуть, що ми практикуємося в реалізації свого конституційного права обирати людей, які представляють нас, а також дуже багато разів повторюють, що кожен повинен брати участь у голосуванні.

6. Читати цікаво, просто потрібно знайти книги, які подобаються тобі. В українській школі я не дуже любила читати, а в американській почала читати постійно і з задоволенням. Першим ділом в медіацентрі нової школи бібліотекар поставила багато питань про те, що мені цікаво, а ще через 5 хвилин запропонувала книгу, яка мені сподобалася. Тепер кожен раз, коли я заходжу до бібліотеки, мене вже чекає книга, яка підходить саме мені. І так для кожного затятого читача в шкільній бібліотеці.

7. Учням дають свободу вибору в усьому. Наприклад, мови у школі вчити не обов'язково, але при цьому учень може вибрати з японської, італійської, іспанської, французької, китайської і російської мови, а так само вибрати свій темп навчання.

8. Вміння задавати питання розвивається з дитинства. Воно полягає в тому, щоб поставити під питання те, що вже знаєш, а значить, подивитися на звичні речі під іншим кутом.

Автор: http://womo.ua/
  13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі
13-річна Соня Рашкован рік навчається в американській школі

9. Викладач не завжди правий, тому він завжди радий допомозі. Найбільш наочний приклад був на уроці Science, коли вчитель розповідав про динозаврів, але один з учнів оскаржив один з аспектів. Вчитель пообіцяв перевірити інформацію, а на наступному уроці визнав свою помилку і похвалив учня за нестандартне мислення.

10. Просити допомоги не страшно. Кожен день у нас є урок-ТAG, який триває 30 хвилин, і учні можуть піти на консультацію до будь-якого вчителя.

11. Всі знання можна застосувати на практиці. Немає відмовок: "Це ніколи мені не знадобиться в житті!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожному будинку є кімната для доморобітниці — українка про житло в Аммані

12. На англійську перейти не важко, а страшно. Я навчалася в Києві в спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської, тому я йшла в американську школу з упевненістю у своєму англійському, але все виявилося не так легко, як я думала. Найголовніше – це не відмовчуватися, поки ви не почнете говорити правильно. Тому що граматика прийде з часом, а свободу в спілкуванні отримати складніше.

13. США — це не тільки Нью-Йорк і Лос-Анджелес. За рік ми багато подорожували, і кожен раз я дивувалася унікальності природи різних штатів: гори, океани, ліси, пустині. Ми намагаємося їздити туди, де можна здивуватися природі, а не просто "поставити галочку", що побували в найпопулярніших туристичних місцях.

Українська журналістка Ольга Доманська розповіла про 7 речей, які, на її думку, варто запозичити українцям у британців.

Зараз ви читаєте новину «"Соціальна активність важливіша за оцінки" - 13 висновків українки про навчання в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі