понеділок, 18 червня 2018 12:06

Пуерторіканець вчить американців танцювати українські танці

Пуерторіканець вчить американців танцювати українські танці
Пуерторіканець Орландо Паган закохався в українські народні танці ще підлітком. Фото:static.ukrinform.com

Пуерторіканець Орландо Паган закохався в українські народні танці ще підлітком, а тепер вчить танцювати дітей в Нью-Йорку та Нью-Джерсі (США).

Зараз Орландо Паган є художнім керівником ансамблю "Сизокрилі" в школі народного балету ім. Роми Прийми-Богачевської. Разом з дружиною Ларисою вони викладають українські народні танці для дітей, - про це пише "Голос Америки".

Орландо Паган виріс у пуерторіканській родині в одному з районів Нью-Йорка Бронксі. У дитинстві займався бейсболом, мріяв стати зіркою кіно. Танцями почав займатися у середній школі. Вчитель пообіцяв - тих, хто танцює, буде вчити також і акторській майтерності. Після цього Паган вступив до престижної ньюйоркської школи виконавських мистецтв - хотів на акторські курси, а взяли на танцювальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць не дожила до 90-річчя: померла легендарна танцівниця

"У наступні чотири роки я тільки те й робив, що танцював. Вивчав балет, сучасний танець, джаз, степ, африканські танці", - розповів Орландо Паган.

Орландо вперше з'явився у школі народного балету ім. Роми Прийми-Богачевської. Його запросили на репетицію українського національного ансамблю. Орландо передивився виступи танців та закохався в них. Після цього він вирішив спробувати свої сили в цьому. І з того часу викладає українські народні танці в школі.

Саме завдяки урокам українського танцю Орландо Пагана у віці 32 років прийняли в престижну трупу танцювального театру Гарлема під керівництвом Артура Мітчела. Орландо став солістом театру Гарлема і одночасно танцював в "Сизокрилих", а також викладав у школах танцю та у літньому танцювальному таборі.

Комітет з питань асигнувань палати представників конгресу США пропонує наступного року збільшити на понад $70 млн допомогу Україні через програми держдепартаменту та Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Пуерторіканець вчить американців танцювати українські танці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі