середа, 30 жовтня 2019 12:00

Знімуть фільм про короля рок-н-ролу

Американська студія Warner Bros. зніме фільм про співака Елвіса Преслі. У біографічній стрічці покажуть шлях короля рок-н-ролу від хлопця з бідної родини до світової зірки.

Він народився 1935 року у місті Тупело, штат Міссісіпі, США. 11-річним починає грати на гітарі і писати пісні. Захоплюється музикою у стилі кантрі, блюз.

Автор: Shutterstock
  Американський актор і виконавець Остін Батлер зіграє Елвіса Преслі у біографічній стрічці про короля рок-н-ролу.
Американський актор і виконавець Остін Батлер зіграє Елвіса Преслі у біографічній стрічці про короля рок-н-ролу.

Під час перебування в армії у Німеччині зустрічає 14-річну Прісциллу Бьюлі. За 7 років вони одружуються.
1956-го випускає перші альбоми: Elvis Presley і Elvis. Платівки займають перше місце в американському хіт-параді Billboard 200 і продаються рекордним на той час мільйонним тиражем.

Преслі запрошують на радіо, телебачення і в кіно. Американський журнал "Variety" називає його "королем рок-н-ролу". Менеджером зірки стає полковник Том Паркер. За контрактом, отримує половину від прибутку артиста. Контролює його виступи на телешоу, зйомки в кіно.

Лауреат 3 премій "Греммі", одним із перших був включений до музею "Зал слави рок-н-ролу".

Роль співака отримав американський актор і виконавець Остін Батлер. У 2007 році зіграв у серіалах "Ханна Монтана" і "iCarly", також з'явився у фільмах "Чарівники з Вейверлі Плейс" 2010-го та "Одного разу в Голлівуді" 2019-го.

Автор: wikimedia
  У біографічній стрічці покажуть шлях короля рок-н-ролу від хлопця з бідної родини до світової зірки.
У біографічній стрічці покажуть шлях короля рок-н-ролу від хлопця з бідної родини до світової зірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився трейлер серіалу "Дракула" від творців "Шерлока"

"Я знав, що не зможу зняти цей фільм, якщо не знайду стовідсотково відповідного актора, — каже режисер Баз Лурманн. — Він має повторити і унікальний голос Елвіса, і його природну енергетику. Вперше я побачив Остіна Батлера на Бродвеї. На прослуховуванні мене вразило, наскільки він органічний у ролі Елвіса, як точно передає дух одного з найвидатніших музикантів світу."

Дружину співака Прісциллу зіграє австралійська акторка Олівія Деджонг. Знялась у фільмах жахів "Візит" 2015-го і "Дивись на всі боки" 2016-го.

У стрічці також розкажуть про стосунки Елвіса з його менеджером Томом Паркером. Ця роль дісталась американському акторові Тому Генксу.

Режисер байопіка — австралієць Баз Лурманн. За "Мулен Руж!" 2001-го став номінантом премії "Оскар". Його останній фільм "Великий Гетсбі" вийшов 2013-го.

Зйомки розпочнуть наступного року у штаті Квінсленд, Австралія.

Колишня дружина Елвіса Прісцилла Преслі сказала журналістам американського видання The Blast, що в ролі екранної дружини музиканта хотіла бачити співачку Лану Дель Рей.

Зараз ви читаєте новину «Знімуть фільм про короля рок-н-ролу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі