середа, 16 травня 2018 16:15

Знайшли невідому картину Рембрандта

Знайшли невідому картину Рембрандта
Авторство "Портрета молодої людини" приписували одному з учнів Рембрандта. Фото: inform-ua.info

У Нідерландах виявили раніше невідому картину голландського художника Рембрандта Гарменсзона ван Рейна, повідомляє газета NRC Handelsblad.

Експерти датують картину 1634 роком. Її ймовірна назва - "Портрет молодої людини". Припускають, що полотно може бути частиною диптиха.

Картину придбав історик мистецтва і арт-дилер Ян Сікс півтора року тому на лондонському аукціоні Сhristie's за 137 тис. фунтів стерлінгів - 3,5 млн грн. Під час купівлі зазначалося, що полотно написав один з учнів художника. Згодом 15 експертів підтвердили, що портрет належить пензлю Рембрандта.

"Я відразу впізнав руку голландського майстра. В першу чергу це стосується погляду молодої людини - він начебто встановлює з вами зоровий контакт, що характерно для портретів, написаних тільки самим Рембрандтом", - розповів Сікс.

Наразі картина представлена в Амстердамському музеї "Ермітаж на Амстел". За припущенням видання, незабаром полотно знову виставлять на торги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли викрадену картину Марка Шагала

Картину італійського художника Амадео Модільяні "Оголена, що лежить" продали на торгах Sotheby's в Нью-Йорку за рекордні $157,2 млн - майже 4 млрд грн. Ім'я нового власника полотна Sotheby's традиційно не повідомляють.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли невідому картину Рембрандта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі