неділя, 05 лютого 2017 11:24

Виставку закрили після погроз націоналістів

Виставку закрили після погроз націоналістів
facebook.com

Експозиція художника Давида Чичкана "Втрачена можливість", яку відкрили 2 лютого, припинила роботу на два дні задля безпеки відвідувачів.

Виставка проходила у київському Центрі візуальної культури. Про це повідомляє cultprostir.ua.

"Я із симпатією ставлюся до ліворадикальних течій, допоки вони із нами по один бік барикади. Як до милих чудиків. Проте, коли такий милий чудик, називає наш Майдан, де загинула Небесна Сотня, "революційною гімнастикою" - це абсолютно недопустимо", - написала у Facebook Вікторія Різниченко.

Вона запрошувала своїх колег-націоналістів прийти на виставку. "Запрошую всіх свідомих громадян долучитися до прекрасного. Покажемо, що майданівці теж трохи розуміються на живописі", - йдеться у повідомленні Різниченко.

"У зв'язку з погрозами з боку ультраправих угруповань, гарантувати безпеку у ці дні ми не можемо", – повідомили організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі фіналісти національного відбору Євробачення

Крім художньої діяльності, Давид Чичкан має активну політичну позицію. За переконаннями він анархо-комуніст і входить до організацій "Чорна веселка" та "ЛКПД".

"Ситуація сама по собі чудово ілюструє тему експозиції. Ще одна втрачена можливість. Може вже треба починати потрохи розмовляти замість погрожувати? Праві, ви взагалі ще здатні на якийсь діалог?" – написав на своїй сторінці Facebook режисер Саша Протяг.

Авторську екскурсію Давида Чичкана, яка була запланована на 4 лютого, також скасували. Куратори обіцяють, що незабаром відео екскурсії з'явиться на YouTube-каналі Центру візуальної культури.

Зараз ви читаєте новину «Виставку закрили після погроз націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі