неділя, 16 червня 2013 06:52

"Відступіть назад! Це небезпечно!" - цієї ночі Київ "розірвали" стовпи вогню
12

Фото: Фото: Денис Тимошенко

В Україні вже всьоме відбувся Київський фестиваль вогню (Kiev fire fest). Цього року, за словами організаторів, свято зібрало 10 тисяч людей.

Фестиваль тривав два дні — 14 та 15 червня. Його відкриття відбулось на Русанівському каналі. Півторагодинне дійство супроводжувалось вогненними інсталяціями і піротехнічним шоу на воді.

Разом з тим, другий день свята перенісся на Співоче поле. Вхідний квиток на подію коштував 25 грн. Попри це, біля кас вибудувалась довжелезна черга охочих побачити видовище. Для тих, хто приїхав автівкою під самий початок вечірньої програми, не було місця й для паркування — усі тротуари та газони від Києво-Печерської Лаври до площі Героїв Великої Вітчизняної війни були зайняті машинами.

Відразу за входом до території фестивалю стояла рекламна сцена спонсора заходу — Burn. Біля неї кожному відвідувачу дівчата видавали по одній банці цього енергетичного напою.

Нижче, на головній сцені, після заходу сонця о 21.00 розпочали свої запальні виступи численні вогненні групи та сольні артисти з таких країн світу, як Франція, Угорщина, Росія, Німеччина, Україна.

Слід відзначити, що наша країна була гідно представлена на фестивалі кількома фаер-гуртами, зокрема: Fireshow Pantera (Харків), Київським огненним театром — КОТ та ін. Їхні полум'яні постановки неодноразово "запалювали" глядачів й викликали жваві оплески.

Люди окупували усе поле навпроти сцени й уважно спостерігали за шоу. Не злякали їх ані блискавки, які подекуди розривали нічне небо над столицею, ані чорні хмари, які нависли над Співочим полем.

Щоправда глядачам, які сиділи далі від сцени, було не дуже добре видно її через силуети тих, хто сидів або проходив попереду. "Сядьте, через вас нічого не видно!" - обурювались ззаду.

Ті ж, хто був поруч із сценою, намагались стати до неї ще ближче. Через таку "настирливість" ведуча неодноразово зверталась до людей з проханням не перетинати металеву огорожу, оскільки вогонь під час виступів міг потрапити на них. "Я не хочу, аби ви перетворились на факели. Люди, відступіть від сцени назад!" - вигукувала дівчина у мікрофон.

Завершився фестиваль близько півночі виступом сера Генрі Хота (Sir Henry Hot, Німеччина). Під час нього на сцені бігав чоловік у захисному костюмі з маскою фентезійного персонажа на голові. Тут же стояв керований спеціально розробленою програмою феєричний вогняний орган, який під музику випускав у різні боки стовпи полум'я.

"Ми дуже раді, що популярність Kiev fire fest у світі досягла того рівня, коли в Києві збираються вогняні люди дійсно з усіх куточків Землі! Ми створили майданчик для обміну досвідом для заходу і сходу, що історично характерно для України, але вперше було застосовано саме в цій сфері", - заявили організатори вогняного фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Відступіть назад! Це небезпечно!" - цієї ночі Київ "розірвали" стовпи вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі