вівторок, 06 вересня 2011 09:39

Відомий італійський тенор загинув в результаті аварії моторолера

Відомий італійський тенор загинув в результаті аварії моторолера

Відомий італійський тенор Сальваторе Лічітра, якого називали "спадкоємцем Великого Лучано" помер в понеділок у лікарні міста Катанія від ударів, отриманих в результаті аварії на моторолері, повідомляють місцеві ЗМІ.

Оперний співак, який їхав на своєму скутері разом зі своєю нареченою, не впорався з керуванням і врізався в стіну. У момент аварії на Лічітрі не було захисного шолому. Інцидент стався неподалік від містечка Рагуза на Сицилії 27 серпня.

В результаті зіткнення Лічітра, якому в серпні виповнилося 43 роки, отримав серйозні травми голови і грудної клітини. Він був доставлений в лікарню Катанії, де протягом восьми днів лікарі боролися за його життя, проте врятувати співака їм не вдалося.

Як повідомляє агентство Ansa, родичі тенора дали згоду на трансплантацію його органів.

Сальваторе Лічітра народився 10 серпня 1968 року в Берні, Швейцарія. Незабаром сім'я переїхала в Мілан, де він і виріс.

Дебют Лічітри відбувся в 1998 році в Пармі, де він виконав оперу Джузеппе Верді "Бал-маскарад".

Лічітра став світовою знаменитістю в 2002 році після виступу на сцені Metropolitan в Нью-Йорку, де він замінив Лучано Паваротті в опері "Тоска" Джакомо Пуччіні. Після виступу ЗМІ охрестили Лічітру "новим Паваротті, який гідно продовжує великі італійські традиції".

Тенор виконував головні ролі в таких операх, як "Андре Шеньє", "Ернані", "Дон Карлос", "Сільська честь", "Паяци" і "Триптих". Лічітра виходив на сцену міланської Ла Скала і Віденської опери, а також відзначався в Парижі, Лондоні, Берліні, Монако і в багатьох італійських театрах.

Зараз ви читаєте новину «Відомий італійський тенор загинув в результаті аварії моторолера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі