четвер, 17 лютого 2011 09:09

Лоретті в 16 років мав десять коханок

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Кондитер Валентин Штефаньо дарує італійському співаку Роберто Лоретті його портрет, виготовлений з шоколаду у львівському Палаці мистецтв
Кондитер Валентин Штефаньо дарує італійському співаку Роберто Лоретті його портрет, виготовлений з шоколаду у львівському Палаці мистецтв

— Колись я був маленьким Робертіно, а тепер став великим Роберто, — каже італійський тенор Роберто Лоретті, 64 роки. Виконавець хіта 1960-х "Джамайка" відвідав Львів. Провів майстер-клас для учнів музичних шкіл у Музеї Соломії Крушельницької.

У невелику кімнату набивається зо три десятки школярів і викладачів. Лоретті з перекладачем ледве протискується до вільного кутка. Одягнений у костюм-трійку, чорні туфлі ретельно начищені.

— У 6 років я прочитав замітку, що оперний театр шукає маленьких солістів, — розповідає італійською. — Ми з мамою вистояли довжелезну чергу. Сивий викладач попросив заспівати класичну мелодію. Наспівав, а я повторив її ідеально з першого разу. Мені одразу почали пропонувати контракти.

— У вашій сім'ї було восьмеро дітей. Важко було? — цікавиться Галина Турко, 10 років.

— Мій батько був крадієм, три з половиною роки відсидів у тюрмі. Коли вийшов, мати одразу завагітніла. Я народився у п'ятницю між п'ятою і шостою ранку. Лікар був шокований — я важив 5,6 кілограма, — присутні аплодують. — Коли почав плакати, всі почули мій голос, який заледве не дістав до неба. Лікар сказав: "У нього сталеві легені. Це майбутній співак світового рівня".

Запитую, чим заробляє на життя.

— Маю ресторанний бізнес. Допомагають дружина і син.

Квитки на вечірній концерт Лоретті в оперному театрі коштують 100–700 грн. Вільних місць у залі немає. Під "Аве Марія" і "Санта Лучія" глядачі підспівують. На "Джамайці" плескають безперестанку.

— Дузе дакую, — намагається говорити українською.

До гримерки за ним біжать організатори заходу. 59-річна Валентина простягає обкладинку від платівки "Поёт Робертино Лоретти" 1962 року.

— Я ще досі її на грамофоні слухаю, — хвалиться шанувальниця. — Лоретті — кумир мого дитинства. Батьки на всіх святах удома вмикали "О соле міо". Хлопці-однокласники хотіли бути схожими на нього. Говорили, що у 16 років він мав 10 коханок.

Під гримеркою на співака чекає брат Александро з дружиною Ларисою Березовою. Вона — корінна львів'янка.

— З Александро познайомилася 14 років тому в Римі, — усміхається. — Я музикант, грала на органі на весіллі його сестри. А Роберто співав. Потім каже: "Ви така чарівна, хочу познайомити вас зі своїм братом". У них вся сім'я співоча. Часто буваю вдома у Робертіно. Постійно просить приготувати йому борщ чи вареники.

Співак жив у львівському готелі "Шопен". Номер "люкс" обійшовся у 1800 грн за добу.

— Постійно замовляє каву. Ми вже збилися рахувати, скільки її він тут випив, — каже 33-річний Ігор Сидор, директор компанії "Дікарт", яка організувала захід.

Зараз ви читаєте новину «Лоретті в 16 років мав десять коханок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі