пʼятниця, 20 грудня 2019 10:28

В Україні зняли фільм про посттравматичний синдром

В Україні зняли фільм про посттравматичний синдром
Зняли фільм про захисників із постравматичним синдромом. Фото: ukrinform.com

У суботу, 21 грудня, відбудеться презентація документального фільму про постравматичний синдром у ветеранів "Синдром війни. Я звик вбивати".

"Незважаючи на дещо провокативну назву, мета фільму - показати, що ветерани, повернувшись з фронту, не є "кровожерливими вбивцями", а навпаки мають бути інтегровані у мирне суспільне життя завдяки якісній психологічній допомозі", - повідомила в коментарі Укрінформу режисер фільму Олена Солодовнікова.

За її словами, їй болить, що останнім часом в суспільстві збурюють хвилю ненависті до наших захисників, формується їхній негативний образ, приписується злочинне клеймо.

"Раніше було так: має професійну спортивну підготовку - перший у списку підозрюваних. Нині: ветеран - може бути причетний до криміналу. У фільмі я руйную ці стереотипи та пояснюю, до чого тут посттравматичний синдром", - наголосила кінорежисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із війни повертається тільки тіло, а голова - лише за рік" - у книзі описали постравматичний синдром

Стрічку готували більше двох років. Це не глянцева історія, а життєва правда. Незважаючи на важку тематику посттравматичного синдрому, фільм знято без моралізаторства, депресивного тону та зайвого пафосу. А навпаки, з іронією і легким гумором.

Саундтрек до фільму виконав гурт "Лінія Маннергейма" Сергія Жадана. Консультанти – професор Всеволод Стеблюк та психолог Наталя Ломоносова.

Презентація пройде 21 грудня з 16:00 до 18:00 у Veteran Hub за адресою: Київ, вул. Юрія Іллєнка, 42.

Український телеканал ICTV зніме екшн-серіл під назвою "Доброволець" з актором-ветераном АТО Олегом Шульгою у головній ролі.

У центрі сюжету патріотичної стрічки - доброволець Дмитро, який повертається додому з фронту. Він виявився єдиним, хто вижив після обстрілу ворожими військами.

Боєць намагається знову адаптуватися до життя на мирній території не зважаючи на травми. Ветеран продовжує рятувати людей навіть за межами фронту. У Києві готується теракт та колишній атовець робить все, щоб врятувати столицю від вибуху.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зняли фільм про посттравматичний синдром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі