середа, 24 жовтня 2012 14:21

"В Україні панки видають себе за рокерів і смішать людей"
6

Фото: фото: Валерія Радзієвська

48-річний фронтмен групи "Галактика" В'ячеслав Сінчук 15 років тому повернувся в Україну з Америки, де 5 років співав у клубах. Спілкувався з Оззі Озборном, Донною Саммер, Френком Заппою та іншими музикантами. Каже, що в Україні добрим якісним роком навіть не пахне.

"Люди навчилися якихось трьох акордів на гітарі, і співають мимо нот.  У нас немає рок-груп. Чому у нас називають рок-групою "Воплі Відоплясова", "Океан Ельзи"? То не є рок. То є панки якісь. Для мене то всьо "поющіє труси". Пішла назва "рок" тільки тому, що було це в нас модно. Були в Радянському Союзі — ВІА — Віокально-інструментальні ансамблі, потім прийшов час, дозволили казати — рок-група. І всі стали "рок-групами". Так і зараз ця традиція триває".

В'ячеслав каже, що наслухавшись справжнього року за океаном, не може примусити себе отримувати задоволення від українських груп.

"Там еволюціонуєш хочеш-не хочеш. Від музикантів, з якими спілкуєшся, набираєшся їхнього повітря, досвіду. Вони настільки прості, настільки від них енергетика пре. Ви подивіться, як вони на сцені тримаються. Оззі Озборн той же старенький. Від наших якщо і пре енергетика, то вона негативна. Їх наша молодь дивиться як рекламу пива. Зомбують їх, і вони то хлебчуть. Нездорові люди. Вони слухають "Океан Ельзи", "ВВ", і вони не винні в тому, тому що їм це нав'язують".

Попри те, що "Океан Ельзи" дуже популярний в Росії, російські рокери його не сприймають серйозно, каже В'ячеслав.

"В Росії у мене багато друзів. Зайдіть до мене на фейсбук, і побачите. "Арія", "Круїз". Вони знають "Океан Ельзи", і з нього сміються. Аплодують, дивляться, але сміються. Тому що вони виглядають погано, вони співають і грають погано. Це щось подібне до шоу "Україна має талант". Якийсь учасник страшненький лізе в усі екрани і уявляє, щов він зірка. Його запрошують, платять якісь копійки. Не можна такого робити. Людина, яка його підносить, може в любий момент йому сказати: та ти ніхто. І він піде — або петлю собі на шию, або під поїзд кинеться. І на кому тоді гріх буде? Подібну роль забавки грають українські "рокери". У них хвороблива уява. Там де є шоу-бізнес, там немає мистецтва. Все більше в тому переконуюся. А в нас навіть не шоу-бізнес, а просто бізнес музичний", - нарікає співак.

19 жовтня група "Галактика" відіграла сольний концерт у Львові. В'ячеслав Сінчук працює над новим альбомом. Каже, довго мовчав, бо після повернення з Америки у нього опустилися руки.

"Я дуже пошкодував, що вернувся сюди. Нікому не потрібен тут. Артисти українські поділили пиріг і нікого туди не підпускають. Не буде тут, поки вони не наситяться всі, нормальної музики".

Зараз ви читаєте новину «"В Україні панки видають себе за рокерів і смішать людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі