понеділок, 16 квітня 2012 17:14

В Одесі побудують "легке" метро

В Одесі побудують "легке" метро
Метро в Одесі має з'явитися до 2022 року. Фото: timer.od.ua

Одеська влада запланувала до 2022 року запустити в місті "легке" метро, звести новий вокзал і побудувати міжнародний виставковий центр, повідомляє ТСН.

"Підготовлена концепція стратегічного розвитку "Одеса – 2022". У цьому документі викладені стратегічні цілі, а також першочергові кроки і колективні плани за пріоритетними напрямками. Деякі проекти цієї концепції не тільки існують на папері, але вже реалізовуються або будуть реалізовані в найближчому майбутньому", - повідомив мер Одеси Олексій Костусєв.

Серед найбільш масштабних проектів – зведення другого міського залізничного вокзалу на вулиці Столбовій і перегляд давно обговорюваних проектів створення в Одесі лінії метро. У місті буде створено 55 транспортних розв'язок і прокладено 37 кілометрів шляхів "поза вуличного" громадського транспорту – "легкого метро" або лінії швидкісного трамваю.

Розвиток міської інфраструктури також передбачає реконструкцію доріг та міжквартальних проїздів, запуск кількох нових тролейбусних маршрутів. Також планується створити в Одесі міжнародний виставковий центр та представництва великих українських і міжнародних компаній.

Окрему увагу приділено реставрації історичного центру міста, яка має "відродити культурну самобутність і архітектурний вигляд Одеси".

Зараз ви читаєте новину «В Одесі побудують "легке" метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі