вівторок, 17 січня 2012 09:12

В одеських катакомбах припинили пошук студента, щоб не втратити ще когось

В одеських катакомбах припинили пошук студента, щоб не втратити ще когось

Пошуки зниклого 7 січня в катакомбах Біляївського району Одеської області 22-річного хлопця закінчилися безрезультатно, повідомили в центрі громадських зв'язків Головного управління МНС України в Одеській області.

У пошуках зниклого брали участь 78 осіб рятувальників МНС і добровольців.

"Спелеологи обстежили кожен метр підземних ходів, розташованих у цьому районі, співробітники МНС і міліції працювали на поверхні, але жодної зачіпки, крім знайдених поблизу входу речей, виявлено не було", - прокоментував ситуацію начальник ГУ МНС України в Одеській області Володимир Боделан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 днів шукають у катакомбах Костянтина Шарікова

Він також зазначив, що пошуки припинені і в зв'язку із загрозою втратити кого-небудь з тих, хто бере участь у пошуках.

"Неодноразово мені доповідали про такі курйози з одного боку, але небезпечні з іншого моменти, коли ввечері записалися на спуск в катакомби 40 осіб, а вранці вийшли близько 60", - сказав Боделан.

З рішенням МНС згодні і спелеологи-аматори, які беруть участь у пошуках.

"Повірте, я за 40 років роботи в катакомбах, обстежив не один кілометр підземелля, брав участь у пошуках не одного десятка людей. Зазвичай людей ми знаходимо за 2, максимум 3 дні. Підказками для нас служать клаптики одягу, зламані сірники, запальнички, пластикові стакани, кинуті батарейки, ліхтарики та інші речі, які могли б знаходитися у людини з собою Але у випадку з Костянтином (зниклим підлітком) - не було знайдено жодної зачіпки, тому наша версія така, що його там немає. Шукати треба на поверхні" , - сказав спелеолог-слідопит Леонід Ашколуненко.

При цьому мати зниклого впевнена, що її син живий і знайдеться. Вона написала заяву в міліцію про зникнення сина, і тепер правоохоронці будуть відпрацьовувати "наземні" версії зникнення хлопця.

Як повідомлялося, рятувальники розпочали пошук 22-річного Костянтина вранці 10 січня. Про зникнення сина повідомили батьки, після того як друзі-спелеологи зниклого хлопця так і не змогли його відшукати власними силами. 7 січня молодий чоловік пішов у катакомби окремо від основної групи товаришів і з невідомих причин не повернувся на поверхню.

Зараз ви читаєте новину «В одеських катакомбах припинили пошук студента, щоб не втратити ще когось ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі