субота, 03 вересня 2011 18:08

У Києві відкрили перший Центр культури і мистецтва за 25 мільйонів
15

Генеральний директор центру Світлана Долеско
Фото: ФОТО: Олександр Івахнюк
Заступник міністра культури України Вікторія Ліснича

3 вересня в Києві на вулиці Хорива, 19-в, відкрили перший і єдиний в Україні Центр Культури та Мистецтва, де можна побачити роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

На п'яти поверхах знаходяться зали клаптикового шиття, вишивки, розпису, а також представлена приватна колекція старовинних ґудзиків початку 18 ст.

Центр існував у столиці з 2005 року, але свого приміщення не мав.

"Усі майстри цього року не платитимуть за свої виставки тут. Платними вони будуть лише для аматорів. В нашому центрі можна відвідувати також майстер-класи. Вартість одного заняття: від 50 до 120 гривень за особу. Але в цю суму входять усі матеріали, які необхідні для заняття. Школа відкривається 15 вересня", - розповіла Gazeta.ua Світлана Долеско, генеральний директор та засновник центру.

На його зведення та організацію жінка витратила 25 млн грн приватних коштів.

"Мені сподобалась виставка гобеленів на першому поверсі. Особливо полотно зліва від входу, яке називається "Наречена". Але я б її назвав "перенародження". Ці гобелени жорстко прив'язані до традиційної народної культури. Я пам'ятаю їх з дитинства. У бабусі навіть був ткацький верстат. Але у тих візерунках ніколи не було зображено ніяких предметів чи реалій", - поділився спогадів Олександр Бригінець, голова комісії Київради з питань культури.

У рамках відкриття з 3 вересня по 15 жовтня окрім виставок вишиванок та рукоділля в центрі проходитимуть семінари іноземних майстрів, серед яких буде американська майстриня шиття Джинні Беєр.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили перший Центр культури і мистецтва за 25 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі