четвер, 07 березня 2013 15:03

В Австралії викрали картини Ренуара і Клімта

Автор: Фото: sapolicenews.com.au
  Поліцейський знімок вкраденої картини
Поліцейський знімок вкраденої картини

З приватного будинку у передмісті Аделаїди викрадено полотно Ренуара. Про це повідомляє управління поліції штату Південна Австралія.

Удень 5 березня невідомі зламали вхідні двері та проникли в будинок приватного колекціонера. Серед шести викрадених картин були полотна і ескізи Ренуара, Густава Клімта і Егона Шіле, йдеться у повідомленні. Куратор європейського мистецтва в художній галереї Південної Австралії Джейн Мессенджер (Jane Messenger) в інтерв'ю виданню "adelaidenow" назвала "незвичайним" наявність полотна пензля Ренуара в приватній колекції в Австралії, не виключаючи, при цьому, подібного збігу обставин.

Месенджер уточнила, що їх галерея тісно співпрацює в тому числі з індивідуальними колекціонерами по всій країні. Фахівці в інтерв'ю "adelaidenow" також поставили під сумнів оцінну вартість викраденого, яка, за заявами поліцейських, склала 100 тисяч доларів США. Один тільки оригінал Ренуара, заявили експерти, повинен був би коштувати сотень тисяч доларів.

Так, у 1990 році картина "Бал у Мулен де ла Галетт" пензля Ренуара була продана за 78 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії викрали картини Ренуара і Клімта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі