середа, 17 жовтня 2012 15:32

З музею вкрали Пікассо, Матісса, Моне на сотні мільйонів доларів
7

Фото: Поль Гоген "Жінка перед відкритим вікном"

З роттердамського художнього музею Kunsthal вкрали сім картин, вартість яких оцінюють в сотні мільйонів доларів. Зарубіжні ЗМІ вже назвали його одним із найгучніших за останні роки.

Пограбування розслідують 25 детективів. На даний момент поліція не має інформації про те, як грабіжники проникли в будівлю і скільки їх було, проте відомо, що охорона в момент злочину, скоєного в ніч на 16 жовтня, в музеї була відсутня. Kunsthal за договором зі своїми страховиками використовує тільки автоматизовані системи безпеки (сигналізацію і камери відеоспостереження), охоронців у музеї немає.

У день пограбування голландська поліція повідомила, що злодії проникли в будівлю Kunsthal близько трьох годин ранку за місцевим часом. Потім спрацювала сигналізація, однак прибулі на місце співробітники охоронної служби, які також викликали поліцію, не застали злочинців.

16 жовтня поліція оприлюднила список вкрадених картин, вартість яких на аукціонах, за оцінками фахівців, могла б досягати сотні мільйонів доларів. З музею винесли полотно Пабло Пікассо "Голова арлекіна" (1971), дві роботи Клода Моне - "Міст Ватерлоо" і "Міст Чарінг-Кросс" (1901), картину Анрі Матісса "Читаюча дівчинка" (1919), твір Поля Гогена "Жінка перед відкритим вікном "(1898), "Автопортрет" голландського живописця кінця XIX століття Мейєра де Хаана (1890), картину британського художника Люсьєна Фрейда "Жінка з заплющеними очима" (2002).

У музеї Kunsthal немає постійної колекції, експозиції там постійно міняються. 7 жовтня в музеї була відкрита виставка "Авангард" з роботами художників кінця XIX - XX століть, наданими з приватної колекції Triton Foundation. Колекція, що складається з картини 150 живописців, була зібрана голландським мільйонером, інвестором Віллемом Корду і його дружиною.

Зараз ви читаєте новину «З музею вкрали Пікассо, Матісса, Моне на сотні мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі