середа, 27 червня 2018 21:45

Українські музиканти озвучать класику німого кіно

Українські музиканти озвучать класику німого кіно
Музиканти будуть грати під час кіносеансу. Фото: news.pn

28 -30 червня у Києві та Одесі пройде фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі". Шедеври німого кінематографу покажуть у супроводі від українських музикантів.

До фестивалю долучилися фронтмен гурту "Хамерман Знищує Віруси" Альберт Цукренко, композитори Роман Вишневський та Сергій Леонтьєв, одеський інструментальний колектив Artokrats, гурти "Вагоновожатые", "Птах Юнг" та Supremus.

"У програму фестивалю з міжнародних архівів відбираються німі фільми, зняті в Україні або за кордоном за участю українських кіномитців. Українські та іноземні музиканти протягом кількох місяців створюють оригінальний музичний супровід до цих стрічок і представляють його наживо в рамках фестивальних кіноперформансів, які є поєднанням кінопоказу та музичного концерту", - кажуть організатори фестивалю.

Цьогоріч покажуть дві українські кінокартини, які вважалися втраченими. Комедію "Свині завжди свині" (1931) знайшли у Німеччині, а науково-популярний фільм "Людина і мавпа" (1930) перебував у токійському Національному кіноархіві Японії. Серед інших українських німих фільмів - "Вітер з порогів" (1930) та "Ордер на арешт" (1926).

Також до програми увійшли фільми "Підземка" (Велика Британія, 1928), "Вітер" (США, 1928), "Вежа мовчання" (Німеччина, 1925) та "Ад'ютант царя" (Німеччина, 1929).

У Києві фільми будуть показувати у Довженко-центрі, в Одесі - у Зеленому театрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували трейлер нового українського фільму

У ніч на 1 липня відбудеться безкоштовний фестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч. Дубль 21". Його проведуть на столичному Арт-причалі на березі Дніпра. Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів пройдуть у 80 містах та селах України, а також на міжнародних майданчиках у Абу-Дабі (ОАЕ), Лісабоні (Португалія), Штутгарті та Берліні (Німеччина). Усього планують показати близько 40 короткометражних стрічок - художніх, документальних та анімаційних.

Зараз ви читаєте новину «Українські музиканти озвучать класику німого кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі