неділя, 24 червня 2018 21:45

Пройде безкоштовний кінофестиваль, що триватиме одну ніч

Пройде безкоштовний кінофестиваль, що триватиме одну ніч
Щороку фестиваль проводять вночі просто неба. Фото: teencorr.com.ua

У ніч на 1 липня відбудеться фестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч. Дубль 21". Його проведуть на столичному Арт-причалі на березі Дніпра.

Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів пройдуть у 80 містах та селах України, а також на міжнародних майданчиках у Абу-Дабі (ОАЕ), Лісабоні (Португалія), Штутгарті та Берліні (Німеччина).

Усього планують показати близько 40 короткометражних стрічок - художніх, документальних та анімаційних. Як повідомляють організатори, велика частина фільмів розповідає про війну та життя після конфлікту. Є абсурдні комедії, фільми про перше кохання, музична анімація.

Крім того, будуть окремі програми на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля, а також пам'яті режисера Леоніда Кантера.

Повна фестивальна програма доступна для перегляду на офіційному сайті.

На фестивалі "Відкрита ніч. Дубль 21" визначать двох переможців. Одного обере журі, іншого - глядачі шляхом смс-голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, що покажуть на Одеському кінофестивалі

"Відкрита ніч" – фестиваль, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. Його започаткували 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно.

Зараз ви читаєте новину «Пройде безкоштовний кінофестиваль, що триватиме одну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі