четвер, 15 грудня 2016 14:29

України немає на музичній карті світу

Інтерактивну музичну карту світу створила шведська служба потокового відтворення музики Spotify. Система показує найпопулярніші композиції різних країн. Вони доступні для прослуховування. Дані оновлюється щотижня.

Вибравши певне місто, можна послухати 100 пісень. Вони популярніші там більше за інших. Якщо натиснути на країну, відобразиться рейтинг з чотирьох топ-композицій.

"Музика – це універсальна мова. Сподіваємося, що музична карта об'єднає світ. Дозволить мешканцям різних країн краще розуміти один одного", - написали автори сервісу Spotify на своєму сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моцарт був першим музичним піратом

Система повідомляє, що хітами в Ісландії та Португалії цього тижня стали пісні "Daft Punk" та "Starboy" канадського виконавця з Ефіопії Абеля Тесфайе. Він виступає під псевдонімом "The Weekend". Працює у стилі альтернативного ритм-енд-блюзу — R&B. У Чилі тим часом найпопулярнішою стала композиція "Chantaje" колумбійської співачки і танцівниці Shakira.

На карту не потрапило багато країн. Серед них Україна, Молдова, Білорусь, Грузія та Китай.

Доступна до прослуховування музика Південної Америки. Окрім Венесуели, Гайани та Сурінаму. Можна послухати найбільш популярні композиції у Сполучених Штатах та у декількох канадійських містах.

Система Spotify створена у 2008 році. Нині сервіс вміщує близько 30 млн музичних композицій і має 100 млн активних користувачів. Spotify доступний у 58 країнах світу.

 

Іншим глобальним музичним сервісом стала інтерактивна карта світу Radio Garden. На ній можна послухати радіо різних країн. Radio Garden на на прохання Нідерландського інституту звуку та зображення розробили дві голландські дизайн-студії Puckey та Moniker. Більшість радіостанцій карти розташовані в Європі та Америці.

Зараз ви читаєте новину «України немає на музичній карті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі