четвер, 17 травня 2012 11:19

У Мексиці попрощалися з класиком літератури Карлосом Фуентесом
7

Фуентес помер в лікарні на півдні Мехіко, куди він раніше був госпіталізований через проблеми з серцем
Фото: Фото: REUTERS
Фуентес помер в лікарні на півдні Мехіко, куди він раніше був госпіталізований через проблеми з серцем
Однією з найвідоміших книг Фуентеса став роман "Смерть Артеміо Круса" (La muerte de Artemio Cruz, 1962). Герой книги - бездомний ідеаліст-революціонер, який перетворюється на одного з найбагатших і найвпливовіших людей капіталістичної Мексики. Роман був прихильно прийнятий як пересічними читачами, так і критикою
Фуентес, один з найбільш промовистих і читаних авторів в Латинській Америці, непримиренний критик уряду
Сільвія Лемус, вдова мексиканський письменника Карлос Фуентеса з президентом Мексики Феліпе Кальдероном на похороні чоловіка у Палаці образотворчих мистецтв у Мехіко 16 травня 2012

16 травня відбулося похорони одного з найбільш значущих латиноамериканських письменників і журналістів Карлоса Фуентеса.

Він помер у вівторок, 15 травня, у віці 83-х років. Про смерть письменника в своєму твіттері повідомив президент Мексики Феліпе Кальдерон.

Фуентес помер в лікарні на півдні Мехіко, куди він раніше був госпіталізований через проблеми з серцем.

Письменник народився 1928 року в сім'ї дипломата і з самого дитинства дуже багато подорожував. Він жив в таких містах, як Вашингтон, Ріо-де-Жанейро, Сантьяго, Буенос-Айрес. Фуентес приїхав до Мексики в 1944 році і прожив там до 1965 року. Він став дипломатом і служив у Парижі, Лондоні та інших світових столицях.

Він дебютував з книгою оповідань "Замасковані дні" (Los dias enmascarados, 1954). У 1959 році після публікації книги "Край безхмарної ясності" (La region mas transparente) він отримав міжнародне визнання.

Однією з найвідоміших книг Фуентеса став роман "Смерть Артеміо Круса" (La muerte de Artemio Cruz, 1962). Герой книги - бездомний ідеаліст-революціонер, який перетворюється на одного з найбагатших і найвпливовіших людей капіталістичної Мексики. Роман був прихильно прийнятий як пересічними читачами, так і критикою.

Останній роман Фуентеса "Адам в Едемі" (Adan en Eden) був опублікований в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці попрощалися з класиком літератури Карлосом Фуентесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі