середа, 11 червня 2014 15:47

У Криму ростуть ціни і безробіття - російський омбудсман

Крим переслідує низка проблем: зростання цін на харчі і медикаменти, складнощі у медичному обслуговуванні і зростання рівня безробіття.

Про це заявила уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова.

"У Криму багато проблем. Різко підвищилися ціни на медикаменти та продукти харчування. Раніше вони поставлялися з України. Треба щось робити, налагодити прикордонне підвезення продуктів ", - сказала вона.

Крім того, за її словами, у Криму існує проблема з медичним обслуговуванням. Вона пов'язана з оплатою праці лікарів, котра раніше частково йшла з "напівлегальних фондів, куди нараховували гроші хворі, і які тепер ліквідовані".

Однією з найскладніших проблем Памфілова називає бездіяльність механізму перереєстрації власності. "Виходить, що підприємства не можуть перереєструватися, вони банкрутують, люди не отримують зарплати, їх звільняють, і це вже викликає серйозне напруження", - попередила правозахисниця. Вона також стверджує, що у зв'язку з повільним переходом бюджетних організацій на російське фінансування, є затримка виплат зарплат, а через недостатню кількість банків людям доводиться "вистоювати величезні черги для сплати комунальних послуг, отримання пенсій, допомоги".

Зараз ви читаєте новину «У Криму ростуть ціни і безробіття - російський омбудсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі