понеділок, 29 квітня 2013 11:53

У християн східного обряду розпочався Страсний тиждень

У християн східного обряду розпочався Страсний тиждень
Фото: yak-prosto.com

З понеділка, 29 квітня, у християн східного обряду - православних і греко-католиків - почався Страсний тиждень - останній тиждень посту перед святом Великодня.

Віруючі згадують страждання Ісуса Христа, його смерть і поховання. У цей час постять особливо строго. Протягом тижня віруючим пропонується строгий піст "заради Страстей Христових", яких він зазнав за гріхи людства. Крім того, православні та греко-католики намагаються гідно підготувати себе до зустрічі Світлого Христового Воскресіння.

У Страсну седмицю всі дні називаються Великими унаслідок великих спогадів, що здійснюються церквою. Це і чудеса, які створив Спаситель, і Таємна вечеря, під час якої відбулася зрада Іуди, а також зведення на Голгофу і розп'яття, про яке віруючі згадують у Страсну п'ятницю - це найскорботніший день християнського календаря.

Завершиться Страсний тиждень опівночі (з 4 на 5 травня) - віруючі вітатимуть один одного радісним вигуком "Христос воскрес!", сповіщаючи настання головного християнського свята.

Зараз ви читаєте новину «У християн східного обряду розпочався Страсний тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі