середа, 11 січня 2023 08:27

"Третьої світової війни не буде" - Зеленський підкорив потужною промовою на кінопремії

"Третьої світової війни не буде" - Зеленський підкорив потужною промовою на кінопремії
Володимир Зеленський виступив на кінопремії "Золотий глобус". Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив перед глядачами кінопремії "Золотий глобус".

Попередньо його представив актор та режисер Шон Пенн. Він зустрічався з Зеленським у листопаді минулого року у Києві, коли знімав документальний фільм про Україну, повідомляє видання Variety.

"Від неземної мужності молодих іранців, які повстають, до завжди наполегливого жіночого руху Афганістану. Нам чітко нагадують, що свобода мріяти - це не просто людська розкіш, а скоріше потреба, за яку потрібно боротися та жертвувати. Я з гордістю представляю людину, яка сьогодні представляє найвідточеніший наконечник списа, якби свобода мріяти була таким списом", - сказав Пенн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шон Пенн знову приїхав в Україну. Привіз "Оскар" Зеленському

Згодом прозвучало відеозверенння Зеленського. Президент нагадав про перший "Золотий глобус" у 1944 році.

"Друга світова війна ще не закінчилася, але ситуація змінилася, всі знали, хто переможе. Попереду були ще битви і сльози, саме тоді з'явилася премія "Золотий глобус" для вшанування найкращих виконавців 1943 року. Зараз 2023 рік. Війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється, вже зрозуміло, хто переможе", - сказав він.

Аудиторія аплодувала, коли Зеленський оголосив свій прогноз про перемогу України.

"Попереду ще битви і сльози, але тепер я точно можу сказати, хто найкращий Буа у минулому році, це ви. Вільні люди вільного світу. Тих, хто об'єднався навколо підтримки вільного українського народу в нашій спільній боротьбі за свободу. Третьої світової війни не буде, це не трилогія. Україна припинить російську агресію на нашій землі", - підкреслив глава держави.

У вівторок, 10 січня відбувся новий етап українського дипломатичного марафону. Іще чотири розмови з європейськими лідерами: із президентом Європейської Ради, із премʼєр-міністром Бельгії, президентом Естонії та премʼєр-міністром Ірландії. Про це у вечірньому відеозверненні наприкінці 321-го дня війни повідомив президент України Володимир Зеленський.

Український лідер наголосив, що агресії Росії можна протиставити лише новий рівень сучасної військової техніки, який може отримати Україна від партнерів.

Зараз ви читаєте новину «"Третьої світової війни не буде" - Зеленський підкорив потужною промовою на кінопремії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі