понеділок, 21 травня 2012 11:54

Театри вогню влаштують фестиваль на День Києва

25 і 26 травня в Києві відбудеться міжнародний Київський Фестиваль Вогню - всесвітньо відомий фестиваль артистів вогняного та циркового мистецтва, який щорічно проходить в столиці Україні.

У цьому році подію приурочили до Дня Києва. Як і раніше, вона подарує глядачам можливість побачити виступи колективів вогняного та циркового жанрів. Цьогоріч програма фестивалю включає в себе виступи театрів та сольних виконавців з Франції, Німеччини, Чехії, Литви, а також країн СНД.

Стартує фестиваль 25 травня о 19:00 у Маріїнському парку святковою карнавальною ходою за участю більше 500 артистів. Ходулісти, жонглери, танцюристи й акробати та артисти вогняного жанру порадують глядачів своїми трюками. Цього вечора спеціальні гості з Франції, колектив Mandalights, представлять своє дивовижне шоу - "Скляні ельфи".

26 травня на стадіоні "Спартак" (вул. Фрунзе 105) в рамках денної програми (з 15:00 до 21:00) для глядачів буде працювати школа барабанів і ярмарок вогняного та циркового реквізиту. На спеціальній сцені пройдуть виступи артистів сучасного циркового мистецтва, які в Україні вкрай рідко можна побачити на відкритих майданчиках.

Крім того, всі глядачі зможуть взяти участь у відкритих уроках від українських шкіл вогняного мистецтва і майстрів по жонглюванню, під час яких всього за кілька прийомів можна буде розучити нескладні трюки.

Найбільш видовищне вогняне шоу почнеться в 21:00. Містерію вогню і світла глядачам продемонструють яскраві представники європейської вогняної сцени - театри Mandalights (Франція), Fire Circle (Литва), Amanitas (Чехія) і сольні виконавці Kyle McLean (Німеччина) і Meast (Франція). Також своє вміння володіти вогнем покажуть колективи "Фалькор" (Росія), EastFire (України), Etere (Білорусь), "Проти Ночі" (Україна), Elemental (Білорусь), "КОТ" (Україна). Після закінчення вечірньої програми спеціально до Дня Києва буде встановлено рекорд для Книги рекордів України - одночасний виступ з вогнем найбільшої кількості артистів.

25 травня вхід на всі події в Маріїнському парку вільний. Вартість квитка на 26 травня становитиме 60 грн. (до 25 травня включно), в день гала-шоу - 70 грн.

Зараз ви читаєте новину «Театри вогню влаштують фестиваль на День Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі