середа, 18 квітня 2012 11:57

Табачник замовив підручники з математики за 506 грн із "відкатом" до 85%

Табачник замовив підручники з математики за 506 грн із "відкатом" до 85%
"Буквар" виявився дорожчим за ювілейне видання Врубеля. Фото: hit24.com.ua

У міністерстві Дмитра Табачника знову замовили підручників та книг з тисненням золотом на загальну суму 39,11 мільйонів грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

ДНУ "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 14 квітня уклав низку угод на видавництво шкільних підручників на загальну суму 39,11 млн грн.

Найдорожчим підручником виявилася "Математика для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 1 клас" - 506 грн за екземпляр. Видання цього підручника тиражем 302 екземпляри вартує 153 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Табачника пояснили, що підручники за 647 гривень - це ще дешево

Кілька підручників для першокласників видані тиражем близько тисячі примірників. У цьому випадку вартість одного примірника становить від 140 до 216 грн. Серед авторів цих підручників є й Олена Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.

Разом з тим Київський національний музей російського мистецтва 19 березня замовив видання книги "Врубель і Київ" накладом тисяча примірників. У цьому випадку вартість одного примірника становить 150 грн. Однак, на відміну від простих підручників, ця книга має 430 сторінок матового паперу, суперобкладинку, тверду обкладинку і вставки з тисненням золотом. До того ж, книга упаковується в індивідуальну вакуумну упаковку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник закупив підручники Хорошковської, бо вони "найкращі"

У свою чергу перевірка Рахунковою палатою ситуації з виданням підручників Міністерством освіти в 2010-2011 роках, коли Міністерство очолював Дмитро Табачник, виявила наступне.

Видавництва, яким Міносвіти замовляло видання підручників, замовляли поліграфічні послуги харківському ТОВ "Побутелектротехніка" Михайла Шифріна.

Після цього компанія замовляла друк в реальних друкарнях, залишаючи собі 60-85% від загальної суми виділених міністерством коштів.

Зараз ви читаєте новину «Табачник замовив підручники з математики за 506 грн із "відкатом" до 85%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі