вівторок, 24 квітня 2012 17:30

Табачник проти "Гаррі Поттера" у школі, а Лук'яненка не коментував

Табачник проти "Гаррі Поттера" у школі, а Лук'яненка не коментував
Дмитро Табачник. Фото: ukrlife.net

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник виступає проти включення в шкільну програму з зарубіжної літератури романів "Гаррі Поттер" англійської письменниці Джоан Кетлін Роулінг.

"Відверто кажучи, я не прихильник, і буду на колегії виступати проти того, щоб "Гаррі Поттера" включали в програму, бо це мінлива література, популярна, безумовно", - сказав він журналістам у вівторок в Києві.

Міністр підкреслив, що буде проведена дискусія щодо проекту шкільних програм для 5-9-х класів.

"Коментувати проекти - це невдячна справа. Це роблять нефахівці та представники засобів масової інформації. Тому що проект не затверджений. Є, принаймні, п'ять варіантів, і коментувати проект я вважаю недоцільним", - сказав він.

Разом з тим, Дмитро Табачник зазначив, що шкільні програми перевантажені, і їх необхідно розвантажувати. Як це робити міністр не пояснив - на його думку, це також турбота "фахівців".

Раніше Міністерство освіти розробило програму з зарубіжної літератури для 5-9-х класів, звідки прибрали "Фауста" Гете та "Маленького принца" Сент-Екзюпері. Замість цього дітям запропонували вивчати, зокрема, творчість письменників фантастів - від популярної Дж. Роулінг та її серії про Гаррі Поттера до книг спірної літературної цінності авторства Сергія Лук'яненка та Річарда Баха.

Зараз ви читаєте новину «Табачник проти "Гаррі Поттера" у школі, а Лук'яненка не коментував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі