понеділок, 26 березня 2012 11:05

Свою ранню повість Воннегут хотів видати під псевдонімом

Свою ранню повість Воннегут хотів видати під псевдонімом
Курт Воннегут. Фото з сайту architecture.myninjaplease.com

23 березня, видавництво RosettaBooks представило раніше не відому повість Курта Воннегута "Початкове навчання" (Basic Training).

Воннегут - один з найвидатніших письменників-фантастів 20 століття. На сайті видавництва повідомляється, що повість була написана в наприкінці1940-х років. У той час Воннегут працював у відділі зв'язків з громадськістю компанії General Electric.

Він хотів опублікувати твір під псевдонімом "Мак Харві", проте журнал The Saturday Evening відмовився її друкувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США оприлюднили інтимні листи колишнього президента

Тоді Воннегут ще не був широко відомий - свій перший фантастичний роман "Утопія 14" він написав в 1952 році. Після цього були створені "Сирени титану" (1959), "Колиска для кішки" (1963), "Бійня номер п'ять, або Хрестовий похід дітей" (1969).

В описі книги на сайті видавництва сказано, що "Початкове навчання" обсягом близько 20 тисяч слів, порушує основні воннегутівскі теми - "божевілля правителів, неможливість буття, метання молодого героя між обов'язком і любов'ю, а також прагнення героя осягнути, що таке героїзм".

У блогу видання The New York Times наголошено, що повість була знайдена в будинку письменника після його смерті в 2007 році. Крім неї там було близько сотні інших робіт Воннегута, які оприлюднив виконувач духівниці письменника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії знайдено невідомий портрет Джейн Остін

Головний герой повісті приїжджає на ферму до свого деспотичного родича, який встановлює там жорсткі порядки і вимагає іменувати його Генералом. Герой же намагається протистояти божевільним ідеям свого родича. У творі, зокрема, висміюється авторитаризм.

Зараз ви читаєте новину «Свою ранню повість Воннегут хотів видати під псевдонімом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі