вівторок, 20 грудня 2011 18:16

Письменник-фантаст вимагає у Джеймса Кемерона $2,5 млрд за плагіат

Письменник-фантаст вимагає у Джеймса Кемерона $2,5 млрд за плагіат

Джеймсу Кемерону вдруге за місяць пред'явили судовий позов щодо авторства сюжету "Аватара". Цього разу позивачем став фантаст Брайант Мур, який намагається відсудити у режисера і студії 20th Century Fox 2,5 мільярда доларів, повідомляє новинне агентство Reuters.

Мур сподівається виручити у режисера 3D-хіта, продюсерської компанії Lightstorm Entertainment і кіностудії 20th Century Fox 2,5 мільярда доларів, звинувачуючи Кемерона в тому, що той використав сценарії до фільмів "Акватика" (Aquatica) і "Нащадки: запилення" (Descendants: The Pollination) за основу "Аватара". З 2,5 мільярдів доларів 1,5 мільярда складають ймовірні реальні збитки, ще мільярд - безпосередньо штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акторів другого "Аватару" відвезуть до бразильських джунглів

"Цілком очевидно, що Кемерон був автором "Аватара". Ми можемо це довести і збираємося підтвердити це в суді", - сказав адвокат Кемерона, Берт Філдс, який назвав справу "безпідставною". Він також додав, що Мур або хтось інший, який вирішив звинуватити режисера у використанні чужих ідей, залишиться ні з чим.

Як повідомляє інтернет-портал TMZ.com Мур знайшов у проектах відразу кілька подібностей, включаючи біо-люмінісцентне рослинне життя, духовний зв'язок навколишнього середовища і перевтілення, а також появу туману в деяких сценах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кемерон зніматиме "Аватар-2" зі швидкістю 60 кадрів на секунду

На початку грудня проти Кемерона подав позов до Верховного суду Лос-Анджелеса Ерік Райдер, який стверджував, що "Аватар" у великій мірі знятий за його ідеєю, і режисер "докладно й істотно використав матеріал", який підпадав під його угоду з компанією Lightstorm Entertainment. За словами Райдера, він підписав угоду з продюсерською компанією Кемерона про розробку фільму, заснованого на одній з його історій.

Зараз ви читаєте новину «Письменник-фантаст вимагає у Джеймса Кемерона $2,5 млрд за плагіат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі